Categories
Uncategorized

Foietaj cu brânză sărată și mărar

Avem nevoie de: 500 gr faina, 250 ml apa rece, 300 gr unt, Sare

Cerneti faina si adaugati sarea, apa rece si 50 gr unt la temperatura camerei. Framantati bine cca 10 minute (eu am framantat cu robotul), apoi asezati aluatul pe o folie de bucatarie si dati-i o forma cat de cat patrata. Infoliati si dati la frigider pt 15-20 de minute.

Pe o hartie de copt asezati untul ramas si acoperiti-l cu o alta hartie de copt. Cu sucitorul, loviti usor untul aflat sub hartia de copt ca sa se aplatizeze, apoi intindeti-l cu sucitorul pana ajunge la grosimea unei jumatati de deget si incercati sa-i dati o forma patrata. Introduceti la frigider pt 15 minute.

Scoateti aluatul si intindeti cu sucitorul pana obtineti aproximativ un dreptunghi cu lungimea de 50 de cm.

Asezati untul in diagonala si impaturiti aluatul peste unt exact ca la un plic. Apoi inca o data pe jumatate. Incepeti si intindeti cu sucitorul pana obtineti iar un dreptunghi cu lungimea de 50 cm. Impachetati in doua, pe lungime, apoi inca o data. Ca in imaginile de mai jos. Asezati-l cu latura pe dreapta.

Repetati operatia si dati la rece pt 30 minute.

Repetati întinderea inca de doua ori apoi puteti sa-l folositi sau il puneti la frigider si-l folositi a doua zi sau in congelator (cca 3 luni).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *